Sjöberg - F. Larsson (C) - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: Osberg, Granäng, Carlsbogård, Arfvidsson, Kaage

Ett formstarkt Surte med fem raka segrar i bagaget kom till spel på Romevi utan sin ordinarie kapten Hannes Stiller. RUF ställde upp med ovanstående lag, där en liten justering i startelvan hade tvingats fram då Jonathan Stångberg blivit krasslig på matchdagen.

Romelanda fick en ganska bra start på matchen. Tidigt fick Isak Karlsson ett fint läge att sätta dit ett ledningsmål, men avslutet blev inte tillräckligt bra den gången.

Surte var inte helt ofarliga när de fick chansen att komma upp i planen. Man var ganska nära att nicka in ett ledningsmål på en hörna, men tack vare att RUF-försvaret störde anfallaren gick nicken strax utanför målramen.

Efter ungefär 20 minuter rensade en RUF-försvarare bollen på sin egen arm. Domaren blåste för straff, men efter korrigering av den assisterande domaren angående den nya handsregeln återupptogs spelet i stället med ett nedsläpp.

Även om spelet inte klaffade till 100%, skapade RUF ytterligare ett par bra målchanser. Isak Karlsson hade återigen fritt läge från högra delen av straffområdet, men skottet gick strax utanför.

I den 35:e matchminuten uppstod en situation som sedan kom att prägla resten av matchen. RUF slog en slarvig passning på egen planhalva och Filip Larsson tvingades städa upp genom att riva ner en motståndare. Det hela bedömdes som en målchansutvisning, och RUF fick alltså spela med en man kort i nästan 60 minuter.

Romelanda lyckades reda ut resten av halvleken och kunde gå till pausvila med resultatet 0-0. Under de första 45 minuterna hade man haft ett visst övertag i skapade målchanser, samtidigt som Surte alltmer hade tagit sig in i matchen spelmässigt.

Den andra halvleken hann sedan knappt börja innan bortalaget tog ledningen. Direkt efter avspark spelade man en lång boll ut på vänsterkanten. Ett bra inlägg nådde den bortre ytan där en Surtespelare hann först och spelade in bollen framför mål där en anfallskollega var hetast i duellen och kunde pricka in 0-1.

RUF lyckades ändå relativt väl skaka av sig besvikelsen efter detta mål. Den andra halvleken kom sedan att handla om mycket kamp och mindre skönspel från de båda lagen, och stämningen blev ganska grinig.

Bortalaget oroade ett par gånger på frisparkar. Närmast mål var man när man sköt bollen från ett kantläge lågt mot den främre stolpen. Sjösvärd i Romelandas mål kunde dock dyka ned och rädda bollen på mållinjen.

Romelanda genomförde så småningom ett par byten. Bland annat kom Martin Granäng in i spel. Nästan omgående fick han ett friläge, men avslutet blev inte tillräckligt bra för att överlista bortalagets målvakt.

Inte långt senare kunde Granäng revanschera sig. Med ett fint skott i höjde med straffområdeslinjen kunde han pricka in kvitteringen, 1-1 med ungefär 20 minuter kvar att spela!

Den sista delen av matchen blev sedan en svängig historia. Spelet var allt annat än ordnat och det böljade åt båda håll då båda lagen gick för att försöka ta alla tre poäng. En hel del frisparkar utdelades under denna period och bortalaget drog på sig inte mindre än fyra varningar.

I matchens absoluta slutskede hade Romelanda ett fint läge att avgöra. Efter lite kalabalik i straffområdet kunde Niklas Osberg få iväg ett skott. Bollen tog dessvärre för Romelandas del i ribban. 1-1 stod sig till slutsignalen.

Sammanfattningsvis en bra arbetsinsats från Romelandas sida. Sett till målchanser borde man kanske ha gjort ytterligare något mål, men samtdigt var Surte inte alls ofarliga. Med tanke på att man spelade med tio man i nästan 60 minuter får oavgjort ses som ett helt OK resultat denna gång.